Foto: tizian1cat
Zaujal ma názov tej panenky, lebo to meno mi je srdcu blízke..:-))) Je to pôvodne pastierske mexické jedlo, chutilo aj slovenským nepastierom.
porcie
Suroviny
2 ks |
|
3 strúčiky |
|
3 ks, sušená drvená |
|
1 KL |
|
2 KL |
|
1 KL |
|
1 KL |
|
3 ks |
|
1/2 ks |
|
1 PL |
|
180 ml |
|
|
|
|
|
na servírovanie: | |
8 ks |
|
8 ks |
|
|
Postup
-
1
Odblaníme si panenky, každú rozrežeme na dva kusy a potom ešte pozdĺzne na dva kusy. Z každej panenky tak získame 4 menšie kúsky.
-
2
Zmiešame si v miske podrvené feferónky, sušené oregáno a sladkú papriku. Pridáme cesnak strúčiky, rascu, škoricu.
-
3
Pridáme pokrájané sušené paradajky, žltú papriku, pažítku, pomarančový džús a ocot. Nesolíme. Všetko spolu dobre premiešame.
-
4
Dáme do mixéra, vymixujeme a zalejeme touto zmesou panenky. Dobre ich v marináde poobraciame a necháme cez noc marinovať v chladničke.
-
5
Na druhý deň ich vyberieme z marinády, pokvapkáme trošku olivovým olejom a posolíme. Buď ugrilujeme na grile alebo na grilovacej panvici na sporáku.
-
6
Keď sú už chrumkavé na povrchu, vyberieme ich z panvice a nakrájame na tenké plátky.
-
7
Medzitým si na druhej suchej panvici na miernom ohni zohrejeme tortilu, na ktorú sme položili plátok syra.
-
8
Podávame tak, že na tortilu s roztopeným plátkovým syrom dáme zmiešaný listovo-kapustový šalát, posypene pokrájanými zelenými olivami a poukladáme plátky panenky.
-
9
Pokvapkáme trošku marinádou, v ktorej sa marinovalo mäsko, preložíme a podávame.
-
10
Alebo zvinieme, obalíme alobalom a môžeme si zobrať ako fast -home-food do práce.
Diskusia k receptu